Spidercage novasea

Tester ut Nova Seas «Spidercage» i basseng

«Spidercage». Foto: Aqua Knowledge

Representanter fra Nova Sea, Aibel, Moss Maritime, Aqua Knowledge, Icon Systems og Viewpoint er for tiden i Nederland, hvor konseptet skal testes for bølgehøyder mellom Hs8 m og Hs11 m samt strømhastighet opp til 1 m per sekund.

Daglig Leder i Viewpoint, Kåre Olav Krogenes, er svært fornøyd med testene så langt, i følge en melding fra selskapet.

- Både den skalerte modellen og fasilitetene er svært bra og vi får med denne testen verifisert at konseptet vil fungere som tiltenkt selv på de mest utsatte lokalitetene. Grunntanken i Spidercage prosjektet er at alle operasjoner kan gjennomføres med en autonom tankegang rundt drift.

- Anlegget ligger veldig fint og har svært begrenset bevegelse selv i høye bølger. Vi har stor tro på at produksjon av laks i denne type merder på eksponerte lokaliteter gir god fiskevelferd og sikre arbeidsplasser i en viktig kystnæring, sier han.

«Spidercage» operere i åpent hav med både ytterbarriere og innerbarriere. Dette er regulert av et autonomt hiv system som ivaretar at innerbarriere not får mindre mekanisk påkjenning i dårlig vær. Med en ytterbarriere som går tolv meter ned så vil dette også gi beskyttelse mot lus, hevder utviklerne. Dette resulterer i bedre fiskevelferd og beskytter fisk utstyr og personell bedre enn dagens teknologiske løsninger.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter