Foto: Morten Hofstad

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Med to store brønnbåter i drift blir North Salmon Service AS en av de største arbeidsgiverne i Herøy kommune med rundt 40 ansatt på sjø og land.

En stor folkemengde møtte fram for å se dåpen av den nye brønnbåten i Færøyvågen som ble foretatt søndag 26. september.

Natt til lørdag klappet nybygget til kai for første gang ved basen i Færøyvågen, og søndag ettermiddag var det dåpsseremoni.

Den splitter nye brønnbåten til omkring 350 millioner kroner er levert fra Aas Mek. Verksted i Vestnes utenfor Molde, og skal ha sitt driftsområde i søndre Nordland.

Brønnbåten blir døpt «Færøysund» og blir søsterskip av Steinar Olaisen, med samme eiere. Det opplyser Arnt Erling Paulsen, daglig leder i Færøy AS.

Firmaet eies av PH Invest i Herøy (Arnt Erling Paulsen og Jonny Hanssen), Salten Aqua , og Nova Sea.

Flere nye ansatte

Den daglige driften av Færøysund og Steinar Olaisen ivaretas av Herøy-firmaet North Salmon Service.

Mens Steinar Olaisen har kapasitet på 3.600 kubikkmeter, er Færøysund på 3.000 kubikkmeter.

– Vi har hentet inn 12 nye ansatte for å drive båten, som total får et mannskap på 16. De skal dele på en fire ukers turnus, sier Paulsen.

«Færøysund» er 76,96 meter lang, 17,80 meter bred og har en dypgående på 5,90 meter. Nybygget har en marsjfart på 13 knop.

Bilde under: Skipets gudmor Silje Thoresen Jensen sammen med Arnt Erling Paulsen under den høytidelige dåpshandlingen søndag 26. september. Foto: Bjørn Are Hansen

 dap 1 1024x683


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter