Foto: SeNor

Pressemelding

Åpningen av Vitensenter Nordland i Mo i Rana nærmer seg med stormskritt.

Når de åpner dørene i mai er det med Equinor Morgendagens helter som samarbeidspartner, avslører Geir Bjørkøy, ny daglig leder ved Vitensenter Nordland:  – Avtalen vil bidra til ytterligere verdiskaping i regionen, sier ny daglig leder for Vitensenter Nordland.

- Vi er veldig glade for at Equinor ønsker å bidra til å realisere et nytt regionalt vitensenter i Norge. Vårt mål er å gi barn, ungdom og allmenheten i nord et samlingssted for læring og opplevelser. For å nå målet er vi avhengig av samarbeidspartnere som satser på realfag, forteller Geir Bjørkøy, professor og daglig leder ved Vitensenter Nordland.

Skal styrke realfagsinteressen

Vitensenter Nordland vil bli et av de mest moderne vitensentrene i landet med sine 3900 kvadratmeter. Alle utstillinger og undervisningsopplegg skal være knyttet til Nordlands naturressurser, teknologi og digitalisering. Equinor har hatt aktivitet i Nordland siden 1983 og nølte ikke lenge når henvendelsen kom.

- I snart ti år har vi jobbet med å styrke interessen for realfag i Nordland og hvert eneste år tar vi inn en rekke dyktige lærlinger som har fått sin fagutdanning her. Samarbeidet er midt i blinken for oss og bidrar til å skape morgendagens helter innen realfag og utdanning gjennom vitensenterets brede tilbud av aktiviteter for barn og ungdom, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens helter.  Equinor samarbeider i dag med fem andre vitensentre i Norge gjennom talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter hvor selskapet støtter unge talenter innen realfag, kultur og idrett.

Skal bidra til verdiskapning

Som en del av avtalen med Equinor skal Vitensenter Nordland bygge et eget koderom for besøkende som åpner opp for en rekke muligheter. Koderommet vil være en utvidelse av det digitale undervisningsopplegget Kodekraft som tilbys gratis til niende- og tiendetrinn i regionen.

– Gjennom samarbeidet skal det etableres et unikt Koderom, mobile tilbud, moderne og interaktive installasjoner. Vi skal også gjennomføre ulike arrangementer der besøkende lærer mer om naturvitenskap, matematikk og teknologi. Forhåpentligvis kan det på sikt bidra til økt kompetanse, rekruttering og verdiskaping i nord, avslutter Bjørkøy.

Vitensenter Nordland har planlagt åpning i begynnelsen av mai 2021, og er i dag en del av 13 regionale vitensentre rundt om i landet.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter