Riggen Leiv Eiriksson borer for ConocoPhillips vest for Helgeland. Foto: Ocean Rig

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Letebrønnen «Warka» har påvist 30 millioner kubikkmeter gass, vest av Vega, et funn som åpner Victoria-området for ubygging.

Operatørselskapet ConocoPhillips har drevet boring og prøvetakeing på Warka (PL 1009) siden 12. august med riggen Leiv Eiriksson, 27 kilometer sørvest for Skarv.

I dag melder Oljedirektoratet at boringen har påvist 8-30 millioner kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter.

Til sammenligning ble Skarv-feltet opprinnelig vedtatt utbygd på bakgrunn av 34,5 millioner kubikkmeter gass, og 18,4 millioner kubikkmeter olje.

Boringen påvist et sandsteinlag på 27 meter «med moderat, men usikker reservoarkvalitet», som det heter i meldingen.

– Rettighetshaverne vil vurdere resultatene av funnet sammen med andre prospekter i nærheten med hensyn til en mulig utbygging mot eksisterende infrastruktur, melder Oljedirektoratet.

I umiddelbar nærhet ligger gassfunnet Victoria, der ConocoPhillips er operatør, med Aker BP og PGNiG som medeiere (PL 1009B og PL1064).

Stig S. Kvendseth direktør, kommunikasjon og myndighetskontakt i ConocoPhillips understreker overfor Helgelands Blad at dagens nyhet ikke kan knyttes til det opprinnelige Victoria-funnet, like øst for funnbrønnen.

Den amerikanske oljegiganten har planer for ytterligere leteboring i området, før en utbyggingsløsning kan detaljeres.

I forrige uke skrev oljeavisa Upstream at ConocoPhillips og Aker BP har startet samtaler om utbyggingsløsninger for gassen i Victoria-området.

Riggen går nå videre til å bore letebrønnen «Slagugle» (PL891), som ligger nærmere land, vest av Vega.

 

 

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter