Foto NTS

Knut Sandersen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Det foregår sonderinger mellom laksegigantene NTS sitt selskap Midt-Norsk Havbruk og Norway Royal Salmon. Ryktene trekker også inn Salmonor i fusjonsplanene.

Det var nettstedet Intrafish som først brakte på bane ryktet om sonderingen, og ifølge ilaks.no skal dette ha pågått i flere uker. Noe som har skapt reaksjoner.

– Det har flydd informasjon om dette i mange uker. Det er utrolig at børsnoterte selskap holder på slik, sier en kilde til iLaks med kjennskap om saken.

– Det er masse spekulasjoner og rykter om hvordan strukturen blir. Gåsø har en plan. Det er svært sannsynlig at NRS og NTS-eide Midt-Norsk Havbruk finner sammen. De passer godt geografisk, og det er synergier. Jeg tror også at Salmonor blir en del av det nye oppdrettsselskapet, sier en anonym kilde til IntraFish.

Børsmelding

Rykteflommen resulterte i at det sent tirsdag kveld kom det en børsmelding fra NTS.

– Det vises til medieoppslag knyttet til en mulig fusjon mellom Midt-Norsk Havbruk AS og Norway Royal Salmon ASA. Det foregår sonderinger, men utfallet av disse er på nåværende tidspunkt uavklart. Eventuelle ytterligere opplysninger vil bli offentliggjort på egnet tidspunkt, lyder meldingen på Newsweb.

Vil bli en gigant

NTS antyder et samlet slaktevolum på 22.850 tonn laks, i Norge og på Island, i 2020. NRS har et forventet slaktevolum på 43.600 tonn laks i år, og det fra anlegg i Nord-Norge og på Island.

– NTS eier, via Frøy-gruppen, 16,2 prosent av NRS noe som gjør selskapet til den største aksjonær i trondheimselskapet, melder iLaks.no

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter