Kursvirksomheten i Didakt AS skal fortsette som før. Her fra et tidligere kurs i sikring av lastbærere på Horvnes. Foto: Kari-Ann Dragland Stangen

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Testpartner AS kjøper deler av virksomheten til Didakt AS, og utvider til kontroll av kraner og løfteutstyr.

Testpartner driver fra før inspeksjon av sveis og materialer, såkalt NDT, fra kontor og verksted på Sandnes. Gjennom å overta deler av virksomheten i Leirfjord-frimaet Didakt AS, som driver sakkyndig kontroll av løfteutstyr, utvides aktiviteten.

Eier av Didakt AS, Torstein Aasen, får en eierandel på 25 prosent i Testpartner, og blir ansatt med ansvar for faglig ledelse av kontrollarbeidet. Didakt skal fortsette med kursvirksomheten innenfor industriopplæring som selvstendig firma.

Møttes på jobber

Testpartner omsatte i fjor for åtte millioner, og oppnådde et overskudd tett på to millioner.

Didakt omsatte i fjor for rundt 2,5 millioner.

  • Vi møtte Didakt mye når vi var ute på jobb. Det var naturlig å se på om vi kunne gjøre noe sammen. Det er få her i området som driver sakkyndig virksomhet, sier Robert Myrvang, daglig leder i Testpartner.
  • – Kontroll av kranutstyr og vedlikehold blir et nytt markedsområde for oss, sier Myrvang.

Torstein Aasen ser på Testpartner som et godt alternativ for å drive sakkyndig kontroll av løfteutstyr.

– De vil komplettere arbeidet med NDT, med kontroll av kraner og løfteutstyr, sier Aasen, som sier han så langt har hatt «rikelig» å gjøre i nærområdet på Helgeland.

Bygger inspeksjonsmiljø

– Dette er med på å utvikle selskapet og inspeksjonsmiljøet i området enda mer i positiv retning.

– Testpartner har også mottatt god støtte fra Sentrums Næringshage og MON. Vi har gode planer for videre drift og derfor fått støtte for kompetanseheving fra både kommune og fylke. Derfor er det i år satt av en halv million kroner for sertifisering av personell og selskap, og det er vi utrolig takknemlig for.

– Vi ser positivt på tiden som kommer, sier Robert Myrvang.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter