Jan Erik Jacobsen i Seløy Sjøfarm, her sammen med sin bror Svein Cato, har nok en gang kjøpt nytt volum i statens auksjon. Foto: Bjørn Are Hansen

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

I alt seks lokalt eide bedrifter med oppdrettsaktivitet på Helgeland har sikret seg nytt produksjonsvolum for til sammen 820 millioner.

Total har departementet solgt nytt volum for seks milliarder kroner gjennom gårsdagens auksjoner. Over 13 prosent av disse kjøpene gjøres i regi av lokalt eide bedrifter med aktivitet på Helgeland.

Nova Sea deltok i auksjonen, men kjøpte ikke økt volum, opplyser kommunikasjonskoordinator Anette Davidsen til Helgelands Blad.

Vega Sjøfarm, der Nova Sea er minoritetseier, kjøpte volum for 40 millioner.

Mowi kjøpte for 300 millioner, men det er foreløpig uklart hvor på kysten.

Lokale bedrifter:

¤ Kobbvåglaks i Herøy, 1000 tonn, 218,8 millioner

¤ Kvarøy Fiskeoppdrett i Lurøy, 1000 tonn, 218,8 millioner

¤ Lovundlaks i Lovund, 623 tonn, 136,3 millioner

¤ Seløy Sjøfarm i Herøy, 650 tonn, 142,2 millioner

¤ Sinkaberg-Hansen i Rørvik, 300 tonn, 64,7 millioner

¤ Vega Sjøfarm i Vega, 183 tonn, 40 millioner

– Nå har vi solgt nye laksetillatelser for rekordhøye 6 milliarder kroner, dobbelt så mye som forrige auksjon. Dette bekrefter at vi har en framoverlent og offensiv næring. Det er bra, og viktig for arbeidsplasser og verdiskaping langs kysten, sier fiskeri- og sjømatminister Odd-Emil Ingebrigtsen i ei pressemelding.

– Det gleder meg at så mange selskaper har kjøpt nye tillatelser, og at det er stor variasjon blant oppdretterne som har vunnet frem. Dette viser at auksjoner kan være en god tildelingsform for både små, mellomstore og store oppdrettere, sier fiskeri- og sjømatministeren.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter