novasea.bygg

Nova Sea kan få nytt milliardoverskudd

EVENTYRET FORTSETTER: Anlegget til Nova Sea på Naustholmen på Lovund. Foto: Snorre Nicolaisen

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nova Sea har hatt en knallsterk høst. Etter ni måneder kan det se ut som om Lovund-bedriften kan slå fjorårets milliard-rekord.

Året startet forsiktig i Nova Sea, med relativt lavt slaktevolum. Men utover året har volumene kommet opp, samtidig som prisutvikling og valutakurs har vært til fordel for norske lakseprodusenter.

Stor produksjon

I tredje kvartal slaktet Lovund-bedriften hele 14.282 tonn, som gir en produksjon etter ni måneder på 32.243 tonn. Til sammenligning endte hele fjoråret på 40.700 tonn.

Driftsmarginen i tredje kvartal ble rundt 24 kroner per kilo, gitt euro-kurs på 9,5 kroner.

Det skulle tilsi et driftsresultat for perioden juli-september rundt 340 millioner kroner, og til sammen rundt 860 millioner etter ni måneder. På helårsbasis i fjor lød rekorden 979 millioner i driftsresultat, og 1,1 milliard (før skatt).

Venter prisoppgang

Normalt er fjerde kvartal perioden med størst produksjon. I følge laksebørsen FishPool skal prisene stige fra et nivå midt på 50-tallet i oktober, til nærmere 67 kroner i desember.

Utover våren og fram mot sommeren 2019 ligger framtidsprisene rundt 65-66 kroner, på FishPool. Investorer som kjøper laksekontrakter i 2020 på laksebørsen tror faktisk ikke på priser under 60 kroner to år framover, viser ferske tall fra FishPool.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter