Skarv m helikopter

Sliter med «juletre» 

IKKE FULL DRIFT: Driften av Skarv-skipet har gått nærmest feilfritt gjennom vinteren. Problemene har ligget på havbunnen. Foto: BP

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Aker BP har løst problemene på to av tre ventiltre på Skarv-feltet. Det siste vil bli tatt til land for feilsøking.

Til sammen tre brønner på Skarv har vært ute av drift gjennom vintermånedene, på grunn av feil i kontrollventilene som sitter på havbunnen, på troppen av brønnene, såkalt «juletre».

To av tre

En brønn har gjennomgått service, og var tilbake i produksjon før jul. Riggen «Deepsea Stavanger» avsluttet i forrige uke arbeidet på en av de øvrige problem-brønnene, og denne skal nå være i produksjon.

I kvartalsrapporten, som kom mandag, skriver Aker BP at juletreet på den tredje brønnen vil bli tatt til land for analyser av hva som kan være årsaken til feilene.

Tjente mer

Aker BP produserte i snitt nær 160 millioner fat olje og gass per dag gjennom årets tre første måneder. På grunn av høyere priser steg inntektene til 890 millioner dollar, fra 646 millioner i samme periode i fjor. Netto overskudd på 161 millioner dollar er nær 100 millioner mer enn i fjor.

¤ Aker BP har foreløpig ingen nye letebrønner på planen i 2018 utenfor Nordland, men skal delta i fire brønner i Barentshavet, hvorav en er egenoperert.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter