TransoceanSpitsbergen fotoLeifMortenSlotvik

To måneder foran plan

Foto: Leif Morten Slotvik

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Statoil hyret inn Transocean Spitsbergen for boringen på Aasta Hansteen-feltet i en kontrakt med åtte faste brønner, pluss opsjon på ytterligere fire.

Boringen startet like før jul, og nå melder prosjektledelsen at man allerede ligger rundt to måneder foran plan.
- Det har vært en utrolig effektiv operasjon, sier Stig Raudeberg, som leder operasjonen i Statoil.
Lite væravbrudd, og god teknisk gjennomføring er en del av forklaringen på at boringen har gått radig unna.

Status er at alle juletre er satt ut i bunnrammene, og seks brønner er boret ned til gass-sonen. Av disse seks er to brønner boret helt ned klar til produksjon, og den tredje kommer i løpet av første uka i mai. De siste to skal bores på forsommeren.

Hvordan opsjonene på riggen eventuelt skal benyttes er foreløpig ikke endelig avklart. Statoil-ledelsen antyder at i alle fall en letebrønn vil bli tatt mens riggen ligger utenfor Nordland.

-Vi kommer neppe til å benytte alle fire opsjonene. Det jobbes med en brønn, men i en annen lisens, sier prosjektdirektør Torolf Christensen i Statoil.

Wintershall påviste det lovende gassfunnet Balderbrå tidligere i år, en opplagt kandidat for tilbakeføring mot Aasta Hansteen. Wintershall er samtidig operatør for "Marisko", som ligger rett nord for Aasta Hansteen. Statoil vil foreløpig ikke bekrefte at riggen kan bli brukt i samarbeid med Wintershall.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter