Kyrre Sorense AkerBP

Driver Skarv fra Sandnessjøen

STØRRE ANSVAR: Kyrre Sørensen har fått et samlet ansvar for et årlig driftsbudsjett på over en milliard kroner. Foto: Morten Hofstad

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fra nyttår har Kyrre Sørensen fått ansvaret for driften av Skarv-feltet, med årlig budsjett på godt over en milliard kroner. Og nå øker bemanningen på Horvnes-kontoret.

Da BP Norge etablerte kontor i Sandnessjøen het det «framskutt driftsenhet». Men kontorets faktiske funksjon var for mange var noe uklar. I det politiske arbeidet med stortingsvedtaket om Skarv, var det et poeng å få plassert en innkjøpsfunksjon på det lokale kontoret, noe som ikke skjedde fra starten.

Tok grep

Fra nyttår har Aker BP tatt omfattende grep rundt organiseringen, en endring som har gått litt under radaren for mange.

Kyrre Sørensen har fått tittelen AOM (Asset Operations Manager), der de tre plattformsjefene ute på Skarv rapporterer direkte til Sørensen. Kontoret i Sandnessjøen er derfor nå mer å betrakte som en «driftsorganisasjon» slik vi kjenner fra andre felt i drift, framfor tidligere «framskutt driftsenhet».

Milliard-budsjett

Sørensen har fått ansvar for de rundt 110 egne offshoreansatte som Aker BP har på Skarv (i tre skift), men enda viktigere; han har hele driftsbudsjettet, som for tiden er i overkant av en milliard kroner i året.

– Vi har som målsetting at 20 prosent av det årlige driftsbudsjettet skal kjøpes på Helgeland, sier Sørensen til Helgelands Blad. Det skal bety årlige innkjøp av varer og tjenester for i overkant av 200 millioner.

– Det har vært en milepæl å få flyttet dette ansvaret «hjem», sier Sørensen.

For perioden 2013-2015 viser en ekstern ringvirkningsanalyse at Aker BP kjøpte varer og tjenester lokalt for omkring 500 millioner kroner, tilsvarende 160-170 millioner i året. Dermed er målet å kjøpe enda mer i årene som kommer. De viktige funksjonene rundt reservoar, boring og brønn, ligger fortsatt andre steder i konsernet.

Kontoret vokser

Omleggingen av organiseringen har allerede fått betydning for bemanningen av kontoret på Horvnes. Da driften av Skarv startet for over fem år siden, var kontoret bemannet med 13 stillinger. Nå kommer to nye funksjoner; en driftsansvarlig for landsiden, og en driftstekniker. Med disse to har organisasjonen totalt vokst til 18 stillinger. På spørsmål om den nye organiseringen kan utløse enda fler stillinger, svarer Sørensen:

– Bemanningen er behovsdrevet.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter