brønn

Gjenåpner offshore-fag 

ORIENTERING: Elever fra Brønnteknikk på besøk om bord på subseafartøyet «Island Frontier» Foto: Dag Forfang

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sandnessjøen videregående har fått nok søkere til å gjenoppta yrkesfaget Brønnteknikk.

Få søkere gjorde at yrkesfaget Brønnteknikk ikke ble startet opp dette skoleåret. Tilbudet ble likevel ikke lagt ned. Nå viser det seg at det har meldt seg tilstrekkelig mange søkere, slik at faget er tilbake fra høsten.
– Vi fikk i går melding om at vi får sette i gang «VG2 brønnteknikk» i skoleåret 2018/2019. Dette er svært gledelig! For ungdommene som har søkt skoleplass, for bransjen, for regionen og for skolen, sier rektor ved Sandnessjøen videregående skole, Sissel Merethe Høberg.
Hvor mange elever får dere?
– Vi har nå fem søkere, med rett, fra Nordland. Dessuten to fra Troms, og en fra Finnmark, altså til sammen åtte. Klassen har 15 elevplasser, så det kan komme flere til før skolestart, opplyser Høberg.
Flere tidligere elever på dette linjetilbudet i Sandnessjøen kom seg ut i lære, blant annet på borerigg. Enkelte ble rammet av industriens nedskjæringer da oljeprisen falt i 2014.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter