Leveranse nummer 50 fra Goliat

Foto: Eni

Denne uka gikk den femtiende oljelast avgårde fra Goliat, og det er en milepæl ikke bare for Eni Norge, sier industrikoordinator, Bjørn Bjørgve i Eni Norge til petroarctic.no

Barentshavet leverer verdifulle ressurser, noe disse oljelastene er et innlysende eksempel på. Oljeproduksjonen på Goliat er både sikker, effektiv, stabil, miljøvennlig og lønnsom, sier Bjørgve.

Store verdier produseres

Det var tankskipet Eagle Barents som fikk æren av å motta last nummer femti fra dette hittil eneste oljefeltet i Barentshavet. Volumet av olje i én båtlast er cirka 850.000 fat. Med dagens oljepris betyr dette rundt 450 millioner kroner - en inntekt som på dette pris- og produksjonsnivået innkasseres så ofte som hver niende dag.

Goliat, som resten av norsk petroleumsindustri, merker i dag svært godt den positive prisutviklingen i markedet. Høy oljepris, kombinert med svak krone og forholdsvis sterk dollar gir høy lønnsomhet. Vi behøver i grunnen ikke ta frem kalkulatoren, det holder med hoderegning for å skjønne at vi holder på med noe som er svært lukrativt, avslutter Bjørgve.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter