Knytter Sandnessjøen til Ærfugl-prosjektet

Foto Morten Hofstad

HavPuls: Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Aker Solutions i Sandnessjøen skal både bygge og planlegge deler av Ærfugl-prosjektet for Aker BP, gjennom å bygge tre bunnrammer, i tillegg til en «URB» (umbilical riser base), til sammen fire store havbunnskonstruksjoner til prosjektets første fase. Ytterligere tre bunnrammer skal bygges til fase to, som Aker Solutions har opsjon på å levere noe senere, skriver Helgelands Blad.

Anlegget i Egersund skal levere tre manifolder (ventilkonstruksjoner), som skal plasseres inn i de tre bunnrammene. Øvrige leveranser til havbunnsanlegget kommer fra konsernets anlegg i Malaysia og Storbritannia.

I tillegg skal ingeniørkontoret i Sandnessjøen levere prosjektering av ombygginger på Skarv-skipet over en toårs periode.

– Dette er fantastiske nyheter for Aker Solutions og Sandnessjøen. Dette gir både ingeniørkontoret og fabrikasjonsverkstedet viktig arbeid fremover. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet sammen med Aker BP, sier Svein Oskar Nuland i Aker Solutions.

Kyrre Sørensen leder kontoret for Aker BP i Sandnessjøen, og er tilfreds med at såpass mange arbeidsoppgaver i prosjektet lander lokalt. Det mener han ikke er tilfeldig.

– Vi har strammet inn anbudskriteriene med at tilbud evalueres på basis av mengde lokalt innholt i leveransene, sier Sørensen til Helgelands Blad.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter