Foreløpig uklart hvor mye Castberg-arbeid som havner i nord

Ilustrasjon: Statoil

Morten Hofstad- Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Statoil leverte tirsdag 5. desember plan for utbygging og drift (PUD) til departementet for oljefeltet Johan Castberg-prosjektet som ligger nord for Hammerfest.
 
Samtidig kunngjøres kontrakter på subsea-anlegg og design av prosessanlegget på produksjonsskipet til Aker Solutions, med en oppgitt ramme omkring fire milliarder kroner.
Aker Solutions skal levere ventiltær, brønnhoder, kontrollsystemer, 10 bunnrammer, to satellitt-strukturer og tilhørende «tools», redskaper for arbeid under vann.
 
Men hva som eventuelt kan havne av fabrikasjon på Helgeland, eller mer spesielt hos Aker Solutions i Sandnessjøen, er ikke oppgitt i dagens meldinger.
- Det er det dessverre litt for tidlig å si noe om, sier Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions til HavPuls.
 
Hele prosjektet beregnes å koste 49 milliarder kroner. Første fase inkluderer produksjonsskip og 30 produksjonsbrønner.

Direkte og indirekte vil investeringen i driftsfasen utløse rundt 1.700 årsverk nasjonalt, hvorav 500 i Nord-Norge, ifølge anslag Agenda Kaupang har gjort for Statoil.

Samlet nasjonal sysselsetting i utbyggingsfasen er anslått til i underkant av 47.000 årsverk. I underkant av 1.800 av disse vil komme i Nord-Norge, het det i konsekvensutredningen.
 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter