Lundin avslutter boring av letebrønn i Barentshavet

Leiv Eriksson. Foto Lundin

Av NTB

Oljeselskapet Lundin har avsluttet boringen av en undersøkelsesbrønn i Barentshavet ettersom den er konstatert tom.
Brønnen i Børselv-prospektet ligger om lag 25 mil nordvest for Hammerfest, to mil nord for olje- og gassfunnet Neiden og tre mil nordøst for Johan Castberg-feltet.

Selskapet opplyser at det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Det var spor av olje, men likevel er brønnen klassifisert som tørr.

Tidligere har Lundin anslått at Børselv kan inneholde 244 millioner fat oljeekvivalenter, noe som tilsvarer om lag 14 milliarder kroner, før risikojustering, skriver Dagens Næringsliv.

Lundin og Statoil er partnere på Børselv-prospektet og var det også på Korpfjell sør i Barentshavet. Den norske oljegiganten har opplevd flere nedturer i Barentshavet i sommer, blant annet med nettopp Korpfjell som myndighetene hadde beskrevet som svært lovende.

Det er bare få dager siden ENI Norge avsluttet letingen i et område ikke langt fra Goliat-feltet. Selv om det har vært mange skuffelser hittil i år, understreker ENI Norge at man bare så vidt har kommet i gang med letingen i Barentshavet.

– Bare se på tallene. I Barentshavet er det boret i underkant av 150 brønner. I Nordsjøen er det boret 1.800, sier kommunikasjonssjef Andreas Wulff til NRK.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter