Byggestart for testsenter

Score AS skal gjøre selskapets største investering i Norge, og den kommer i Sandnessjøen.

 

Snorre Sørensen og Score AS er klar til oppstart for bygging av nytt testsenter på Horvnes. foto: Morten Hofstad

Petro Puls: Morten Hofstad

På venstre side langs veien utover mot Horvnes, mellom postterminalen og Jan Brattli AS, skal Score AS etablere seg.

Ferdig i høst
Et næringsbygg med verksted, testsenter, lager, og undervisningsrom, på til sammen 1.500 kvadratmeter, skal stå klart til åpning 11. november i år. Bolt Construction har fått totalentreprisen på bygget.
Hvor mye Score legger i investeringen, ønsker ikke lokal daglig leder Snorre Sørensen å gå inn på.
– Dette er den største investeringen Score har gjort til nå i Norge, røper han likevel.
– Anlegget blir det eneste i sitt slag i Nord-Norge. Her skal vi gjennomføre service og påfølgende testing av ventiler helt opp i 30 tommer størrelse.

Kontrakt med BP
Det siste året har Score leid seg inn i landbruksverkstedet på Bakketun på Søvik.
En kontrakt med BP om service på ventiler til Skarv-feltet ligger i bunn for investeringen i det nye anlegget i Sandnessjøen. Men Score har avtaler med andre aktører også, inkludert Statoil. Score driver også med service på subsea-utstyr.
– I løpet av året skal vi være 14 egne ansatte i Sandnessjøen, i hovedsak mekanikere. Vi tilbyr fagopplæring for alle våre ansatte, og kommer ikke til å ha ufaglærte i staben, forteller Sørensen, som legger vekt på at kontakten med lokalt utdanningssystem og lokalsamfunn er en filosofi som står sentralt for kulturen i Score.
– Vi tilbyr våre ansatte å jobbe både regional, nasjonalt, og internasjonalt i konsernet, sier Sørensen, som er full av lovord om filosofien til konsernets eier, skotten Charles B Ritchie.

Om Score
Score Group, med hovedkontor i skotske Peterhead, er etablert i nærmere 20 land, i alle regioner der det produseres olje og gass.
I Norge er datterselskapet Score AS lokalisert på Randaberg utenfor Stavanger med rundt 65 ansatte. I 2011 omsatte Score AS for nærmere 100 millioner kroner.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter