Storkontrakt til Momek

Momek Group signerer Aasta Hansteen-kontrakt med Subsea 7.

 

Momek-direktør Wiggo Dalmo har signert kontrakt med Subsea 7 for produksjon og levering av 35 sugeanker til Aasta Hansteenfeltet.

 

Momek Group signerte tirsdag kontrakt med Subsea 7 om levering av totalt 35 Sugeanker i forbindelse med Statoils Aasta Hansteen felt. 17 av ankrene skal benyttes til å ankre opp selve SPAR plattformen som er verdens største i sitt slag. De øvrige ankrene er henholdsvis til forankring av plattformens stigerør og for å kontrollere ekspansjon av rørene.

Store dimensjoner

De største sugenakerne veier godt over 100 tonn hver. Med sine dimensjoner på 6 meter i diameter og sin høyde på 20 meter er dette en betydelig leveranse. Total vekt på leveransen vil ligge på opp mot 3000 tonn avhengig av den endelige designen. Prosjektet skal gjennomføres ved Momek Groups fasiliteter i Mo Industripark i Mo i Rana som er godt egnet for å håndtere oppgaver av denne størrelsen. Planlegging starter umiddelbart og produksjonsstart vil være høsten 2013 med levering ved utgangen av 2014.

«Vi er veldig fornøyde med å få denne kontrakten som er den største kontrakten i Momek Groups historie. Å inngå kontrakt med Subsea7 som er et verdensledende selskap innen seabed-to-surface engineering er en stor anerkjennelse av vårt målrettede arbeide mot olje og gassmarkedet, som vil være Momek Groups viktigste satsningsområde i årene som kommer. Det er også spesielt hyggelig at vi i dette tilfellet kan levere til et felt som ligger rett utenfor vår egen kystlinje» sier Divisjonssjef Fabrikasjon, Hans Marius Mastermo i en pressemelding.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter