Illustrasjonsbilde. Foto: Akvafuture AS

Konsesjoner på inntil 15.000 tonn kan bli delt ut til lakseoppdrettere som produserer laks i lukkede merder i sjøen, melder nettstedet intrafish.no

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) melder at regjeringen vil lansere en ny tillatelsesordning for lakseoppdrett.

- Vi har naturgitte fortrinn for å produsere mer sunn sjømat som verden trenger. Derfor foreslår vi en ordning med nye miljøvennlige tillatelser som gir næringen mulighet til å ta i bruk nye områder og utvikle ny teknologi for å produsere mer sjømat, sier Ingebrigtsen.

I den nye ordningen, som nå skal på høring, er det foreslått at det maksimalt kan tildeles tillatelser på 15.000 tonn. Hver søker kan maksimalt få ti tillatelser.

Veksten gjennom denne ordningen kommer i tillegg til det såkalte trafikklyssystemet.

Det legges tre objektive kriterier til grunn:

• Null utslipp av egg og frittsvømmende stadier av lakselus.

• Minimum 60 prosent oppsamling av slam.

• Det vil også stilles krav til rømmingssikkerhet

- I praksis betyr det kystnære, lukkede anlegg. Men det er med dagens teknologi. Vi kan ikke utelukke at det kommer andre løsninger, sier Ingebrigtsen til DN.

Han poengterer at de ikke vil tvinge noen inn i lukkede merder. - Fortsatt vil åpne merder i sjø være ryggraden i norsk havbruksnæring i mange år.

Les hele saken fra intrafish her

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter