Illustrasjonsbilde: REV Ocean

Kjell Inge Røkkes forskningsskip REV Ocean til 4,2 milliarder skulle egentlig vært levert fra Vard Groups verft i 2020 – og nå vært på sitt første forskningstokt.

Nå sier Rev Ocean-sjef Nina Jensen, den tidligere miljøverneren og lederen av WWF som Røkke ansatte i 2017, at skipet er mye mer forsinket enn det som har vært kjent hittil. Det er oppstått både tekniske utfordringer og problemer knyttet til fartøyets vekt, opplyser hun til Dagens Næringsliv.

– Vårt beste estimat på nåværende tidspunkt er at dette medfører en forsinkelse på tre til fem år før skipet er operativt..

Det betyr i så fall at skipet – gitt den nåværende fremdriften i prosjektet – ikke vil kunne være operativt før våren 2024, og i verste fall våren 2026, skriver DN.

REV Ocean blir verdens største forskningsskip. Blant fasilitetene om bord finner man flere laboratorier, auditorium, en hangar med en 7,7 x 5 meters moonpool, egen miniubåt, avansert sonarutstyr og to helikopterplattformer. Det 183 meter lange skipet har plass til 60 forskere og et mannskap på 30 personer.

Les saken fra DN her


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter