fosteoljeJohanSverdrup

Oljen fra Johan Sverdrup er ankommet Mongstad

Lærling Sander Kjeseth Rath (t.v.) og olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg, med en oljeprøve fra Johan Sverdrup-feltet. (Foto: Jannike Steindal Nordanger)

Den første oljen fra gigant-feltet Johan Sverdrup i Nordsjøen er nå ankommet Mongstad-anlegget nord for Bergen, melder Equinor.

– Dette er en gledens dag for Equinor og Johan Sverdrup-partnerskapet, bestående av Lundin Norway, Petoro, Aker BP og Total. Første olje til Mongstad, kun dager etter oppstart, bekrefter at feltet produserer bra. Denne dagen markerer også starten på en ny fase, når vi nå skal bringe Johan Sverdrup-oljen til det internasjonale markedet, sier Irene Rummelhoff, konserndirektør for Markedsføring, midtstrøm og prosessering i Equinor.

Oljen transporteres i rør fra Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, en distanse på 283 km. På Mongstad-anlegget lagres oljen i kaverner og klargjøres for videre transport med skip til markeder over hele verden.

Den første skipslasten forventes å gå fra kai og til kunder i Asia allerede denne uken. Framtidige laster forventes å romme mellom 600.000 fat opptil 2 millioner fat. Den første lasten er på en million fat som med en oljepris på 60 dollar per fat vil ha en markedsverdi på om lag 60 millioner dollar, eller over en halv milliard kroner.  

– Olje fra Johan Sverdrup forventes å gi inntekter på mer enn 1400 milliarder kroner de neste 50 årene, hvorav mer enn 900 milliarder går til den norske stat og samfunnet.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter