miljøbilde.vindpark.foto.Nasj.vinenergisenter

Gründere vil etablere gigantisk batterifabrikk i Mo i Rana

Foto Nasjonalt vindenergisenter

Av NTB

En fabrikk som skal produsere lithiumbatterier kan gi arbeid til flere tusen mennesker i Rana kommune hvis alt går etter planen.

Fabrikken, som vil bli like stor som Teslas fabrikk i California i USA, vil koste opp mot 33 milliarder kroner ferdig utbygd, skriver Dagens næringsliv.

Planen er å produsere lithiumbatterier til i hovedsak bilindustrien fra 2023. Blir planene gjennomført, vil det bli et av de største industriprosjektene på land i Norge noensinne.

Bak planene, som legges fram på konferansen High North Dialog i Bodø onsdag, står blant annet tidligere konserndirektør i Norsk Hydro, Torstein Dale Sjøtveit.

– Det er meget realistisk selv om det fortsatt er masse skjær i sjøen, sier han om milliardplanene.

Trenger lokal vindkraft

Sjøtveit er styreleder i selskapet Freyr, som planlegger det gigantiske prosjektet. Sammen med gründeren Tore Ivar Slettemoen er han majoritetseier i selskapet.

Planen er å hente inn mellom 15 og 20 milliarder kroner til prosjektet i løpet av neste år. Selskapet må også få en avtale med lisenshaver til den teknologien som skal brukes til å produsere batteriene, noe de håper er i boks i løpet av i år.

For å få den energien de trenger til produksjonen skal selskapet satse på vindkraft ved å bygge ut en eksisterende park som ligger i nærheten. Men både Rana og Nesna kommune har foreløpig sagt nei til planene om en vindpark.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter