rekordloft.johan Sverdrup

Rekordløft fullfører Johan Sverdrup feltsenter

Foto: Bo B Randulff/Øyvind Gravås/Equinor

Tre dager tok det å løfte fire av de siste brikkene i Johan Sverdrup puslespillet på plass – de to siste plattformdekkene, en bro og et flammetårn. Løftet av prosessplattformen er det tyngste gjennomført offshore noensinne.

– Nå er vi i ferd med å konkludere installasjonskampanjen for første byggetrinn av Johan Sverdrup. Å få de siste byggeklossene i gigantprosjektet på plass nå er viktig for å kunne sikre oppstart av feltet som planlagt i november i år, sier Trond Bokn, prosjektdirektør for Johan Sverdrup.

De to siste plattformdekkene ble installert med ett-løft teknologien til tungløftfartøyet Pioneering Spirit. Løftet av prosessplattformen på nærmere 26.000 tonn satte en ny løfterekord offshore, og ble gjennomført tirsdag morgen på fire timer med en klaring på kun 25 meter fra resten av feltsenteret. 

Løftet av utstyrs- og boligplattformen på 18.000 tonn ble gjennomført tidlig fredag morgen på kun 3.5 timer. Fra løftet av prosessplattformen startet tirsdag morgen til boligplattformen hadde blitt løftet på plass på fredag tok det under 72 timer. 

– Vi har gjennomført det tyngste løftet offshore noensinne. I løpet av kun tre dager har vi løftet på plass nesten 47 000 tonn. Dette hele har blitt gjennomført på en trygg og effektiv måte uten skade på mennesker eller miljø, sier Ståle Hanssen, ansvarlig for prosjektering, installasjon og ferdigstilling i Johan Sverdrup-prosjektet.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter